ייצור מסועים 

ייצור מסועים 

המסוע הוא אחד הרכיבים הבסיסיים והחשובים ביותר בקווי ייצור, לוגיסטיקה ותעשייה. הבנייה שלהם היא מורכבת ומשלבת בתוכה תכנון קפדני, טכנולוגיות מתקדמות וידע רב. במאמר הבא נביא לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על בניית מסועים – מהם סוגי המסועים השונים, שלבי הייצור של מסוע, התרומה של שילוב אוטומציה בתהליך ועוד. כל הפרטים בשורות הבאות.

הגדרת המסוע

ראשית לפני שאנו מתחילים, בואו נגדיר מהו בדיוק מסוע לתעשייה. המסוע הוא למעשה מערכת מכנית המיועדת להובלה יעילה של חומרים, מוצרים או פריטים אחרים, לאורך קווי הייצור ברחבי המפעל. במרבית המקרים המסוע מורכב מפס ארוך עליו נעות הסחורות, כאשר בדרך ניתן לקדם את תהליך הייצור בעזרת רובוטים או ייצור ידני. המסועים מונעים באופן אוטומטי על ידי מנוע חשמלי וניתן לשלוט במהירות, וכיוון התנועה שלהם בזכות מערכות בקרה ושליטה מתקדמות. במסועים אפשר לעשות שימוש על מנת לשנע סחורה ממקום למקום ברחבי המפעל, או לצורך השלמת הייצור עצמו.

סוגי מסועים

ישנם מספר סוגים שונים של מסועים, המתאימים לצרכים ודרישות שונות בתעשייה. אלו הם הסוגים הנפוצים:

  • מסועי רצועה – אלו הם מסועים המבוססים על רצועה, לרוב רצועת גומי או חומר גמיש ועמיד אחר, הנעה על גבי גלילים המביאים יחד לתזוזה של המוצרים. אידיאלי למוצרים קלי משקל ובתוואי שטח ישר יחסית.
  • מסועי שרשרת – עקרון הפעולה של מסועים אלה דומה לעקרון הפעולה של מסועי הרצועה, אך במקום רצועה עושים שימוש בשרשרת המחוברת במעגל ונעה על גבי גלגלי שיניים. מתאים לחומרים כבדים יותר.
  • מסועי גלילים – מסועה המורכב בשורה ארוכה של גלילים המחוברים צמוד אחד ליד השני, לכל גליל יכולת תנועה סיבובית וכך הם דוחפים את הפריטים קדימה. מתאים למוצרים גדולים או כחלק ממערכת מסועים אחרת.
  • מסועים מיוחדים – הצרכים הרבים בתעשייה מביאים ליצירה ופיתוח של מסועים בעלי מאפיינים ייחודיים, כמו מסועים המיועדים להעלאת חומר כלפי מלא, מסועים מחומרים שונים וכולי.

שלבי הייצור של מסוע

כאמור, שלבי הייצור של המסוע מצריכים תכנון קפדני ושימוש בידע וניסיון רבים. השלבים בייצור מסועים שונים עשויים להשתנות ממקרה למקרה, אך באופן כללי אלו  הם שלבי הייצור המרכזיים:

  • תכנון – ראשית יש לתכנן היטב את המסוע, להבין מה יהיה מסלולו, מה הייעוד שלו, ואיזה חומרים או מוצרים הוא עתיד לשנע. שלב התכנון הוא קריטי ועשייה טובה שלו תביא לתוצאה סופית טובה יותר ולחיסכון של זמן וכסף.
  • הכנת המערכת – כעת ניתן לייצר את המערכת על פי הדרישות והמפרט שנכתב בשלב התכנון. יש לקחת בחשבון שילוב של רכיבים כמו; גלגלי שיניים, שרשראות, רצועות, לוחות בקרה ועוד.
  • הרכבה – השלב הבא הוא הרכבת המערכת בחלל הייעודי. יש לבצע את שלב זה בזהירות מרבית ולהימנע מפגיע ברכיבים השונים.
  • הרצה ובדיקות – השלב האחרון הוא הרצה של המסוע, ובחינה מעמיקה של הפעילות שלו. במקרה בו זוהתה תקלה או בעיה של לסדר ולתקן אותה.

שילוב אוטומציה

שילוב והטמעה של תהליכי אוטומציה במסועה ובפס הייצור, יכול להביא להגדלת היעילות בקו, הפחתת עלויות ייצור, הגברת איכות המוצר הסופית ובשורה התחתונה הגדלה משמעותית של הרווחים. השילוב של רכיבי אוטומציה נעשה בעזרת התקנת חיישנים, רכיבים רובוטיים אוטומטיים והתקנה של מערכות בקרה ושליטה מתקדמות. שילוב אוטומציה הוא תהליך המצריך בחינה של תהליכי ייצור, ניתוח האופן בו ניתן להגביר את היעילות ומציאת הפתרון המתאים לכל נקודה.

ר.א.פ – פתרונות אוטומציה לתעשייה

החברה שלנו פועלת בתחום השיווק ומתן פתרונות אוטומציה בתעשייה מזה עשורים רבים. במשך השנים עבדנו מול לקוחות רבים והצלחנו למצב את עצמנו כאחת החברות האיכותיות והמובילות בתחום. אנו מלווים את הלקוחות שלנו בצליחת פרויקטים מורכבים, תוך הבנת כל הצרכים והדרישות, שימוש בטכנולוגיות חדישות ורתימת כל הידע והניסיון שצברנו במשך הזמן לטובת הלקוח. אנו שמחים על הזכות לשרת את הציבור הישראלי היקר, נשמח לעמוד גם לצידכם ולצרף אתכם לקהל הלקוחות המרוצים שלנו. ליצירת קשר, שיחה עם נציג וקבלת מענה מקיף לכל שאלה שעשויה לצוץ – חייגו: 04-8403012.